Torah applikationer

Torah applikationer för smartphones

Nu för tiden hittar vi ofta den moderna chefen bland religiösa judiska män. Många av dem bor och jobbar i Israel. Som vi alla vet så är Israel världsledande inom IT och många framgångsrika företag och program är utvecklade där. Den moderna chefen som ofta är yngre jobbar ofta med produkter som gynnar judendomen, som ofta står honom väldigt nära. Så det är inte konstigt att många programvaror med judisk inriktning håller hög klass och väldigt många av de Torah applikationer som finns på marknaden är bland de mest användarvänliga som finns. Ofta utvecklas dessa applikationer som sidoarbete och inte som den huvudsakliga sysselsättningen. Istället är det applikationer liksom GPS applikationen Waze och taxi appen Gett som generar de stora intäkterna för israeliska företag som utvecklar applikationer.

Hitta bästa Torah applikationer

Det finns hundratals av olika Torah applikationer att välja mellan inom massor av olika kategorier, vilket betyder att det inte alltid är lätt att hitta de applikationer som passar dig bäst. Men av en slump så stötte jag på en riktigt bra artikel som handlar om judiska applikationer på en spännande sajt vid namnet livingtorah.online. Ganska naturligt så har artikeln namnet  Torah Applications. Det som jag lärde mig härifrån är att Chabad är den organisation som erbjuder helt klart mest judiska applikationer. Men det är inte konstigt alls, då de troligtvis är världens största judiska organisation.

Studera Torah online

Eftersom det finns ett sådant stort utbud av judiska applikationer, så måste det även finnas stora möjligheter att studera och lära sig om judendomen online. Det finns hundratals olika sajter av mycket bra kvalitet som erbjuder mycket information om traditionell judendom.  Och även de flesta av dessa sajter har en modern chef som är ansvarig. Speciellt då nytänkande och unik kreativitet brukar vara större hos den yngre generationen. Om du är intresserad av att lära dig mer om judendomen så är artikeln Learning Torah online ett mycket bra ställe att börja på. här hittar du även länkar till många andra sajter för mer information och kunskap. Om du även är intresserad av att se på intressanta judiska videoklipp, så är Divrei Maon på YouTube verkligen något att rekommendera.