Jobba globalt

Jobba globalt och effektiv kommunikation

Att jobba globalt är väldigt vanligt nu för tiden speciellt inom internet relaterade branscher. Väldigt många nya moderna chefer driver företag inom online marknadsföring och några av de vanligaste branscherna är inom online casino, sport betting och online lotterier. Dessa företag har ofta medarbetare som befinner sig på många olika ställen i världen och de allra flesta kunderna hittar du inte heller i Sverige. Därför är det väldigt viktigt för dessa slags företag att hitta billiga sätt att kunna kommunicera med sina medarbetare, kunder och andra på ett så bra och smidigt sätt som möjligt. Självklart är det även en fördel om det är kostnadseffektivt.

Jobba globalt med kostnadseffektiv kommunikation

Nu för tiden finns det många möjligheter till kostnadseffektiv kommunikation när du jobbar globalt. Det finns ett bra utbud av datorprogram och applikationer som du kan använda för att antigen kommunicera gratis eller billigt oavsett var i världen du än befinner dig. Om du jobbar på ett företag med en modern chef, kan du nästan vara helt säker på att alla viktiga applikationer för att bästa och mest effektiva kommunikation finns tillgänglig till din smartphone. Vilka är några av de vanligaste applikationerna för effektiv global kommunikation:

  • Skype – denna applikation är nog den vanligaste applikationen för global kommunikation. Skype ger dig möjlighet att jobba globalt på ett effektivt sätt. Här kan du både prata och chatta med andra personer. Det finns möjlighet att både ha individuella samtal samt gruppsamtal. Skype Business erbjuder även möjligheten till online konferenser. Skype erbjuder dig även möjligheten att ringa billigt till fasta telefonnummer runt omkring i världen och det finns även möjlighet för dig att ha ett virtuellt telefonnummer till Skype. Läs mer om Skype här.
  • Viber – är en lite bortglömd applikation för att kommunicera kostnadseffektivt globalt. Här ringer du gratis till andra Viber-användare oavsett om de befinner sig i Sverige eller i andra länder. Förutom att ringa gratis till andra Viber-användare har du också möjlighet att ringa billigt till fast telefoni runt omkring i världen.
  • WhatsApp – är en applikation som ger dig möjlighet att chatta och prata med andra över hela världen som använder sig av denna applikationen. Du kan både skicka meddelanden en-och-en, men det finns även möjligheter att skapa grupper och lister, vilket betyder att många kan kommunicera tillsammans avsett var du en befinner dig i världen.

Jobba globalt och ringa billigt

Det är inte alltid så lätt att veta hur du på bästa sätt ringer billigt när du jobbar globalt. Vilket slags abonnemang ska du ha om du till exempel måste resa utomlands för att besöka kunder eller medarbetare? Ska du välja ett inhemskt abonnemang, eller kan du använda ditt svenska abonnemang på ett kostnadseffektivt sätt. Att ringa med applikationer är vanligtvis det mest kostnadseffektiva sättet att ringa både om du ska ringa till utlandet eller om du befinner dig utomlands.

Bästa lösningen för hela företaget, ens medarbetare och kunder är att kommunicera med program så som Skype och WhatsApp. Du kan installera programmen på vilken dator du än har och applikationerna finns tillgängliga till alla smartphones och surfplattor oavsett operativsystem.